Drømmer, Gleder

Tilstedeværelsens utholdelige letthet

Editert

 Leter du etter skattene som finnes rundt deg,
er prislappen kun tilstedeværelsen din.

Tilstedeværelse er noe vi alle kan ha eierskap til hvis vi bare tillater oss det.  Og det er kun jeg selv som kan gi meg selv dette.  Alle har råd til det.  Den eneste kostnaden er fokus og trening.  Trening, trening og trening på fokus i øyeblikkets nærhet.  Men det er verdt innsatsen og det gjør usigelig godt å være i tilstedeværelsen, til stede i øyeblikket.  Og etter hvert blir det en vane.

Stundom settes vanene på prøve.  Da må man skjerpe seg.

En hektisk uke ligger bak meg.  Slike dager krever mer oppmerksomhet for å holde fast på tilstedeværelsen.  Derfor kjenner jeg nå på en stor glede over å få noen dager til disposisjon med tilstedeværelse som eneste krav.

Kofferten er pakket.
Flybilletten ligger i veska.
Jeg er klar for avreise til stillheten, et sted oppe i fjellene, i Pyrenéene.

Fire dager skal jeg beskjeftige meg med luksuspakken å skrive meg innover for å vikle meg utover.  Dager med Merle og Kristin, mine gode læremestre fra novembers stillhetsretreat i nonneklosteret i Italia og under vårdager ved havet her i Stavanger.

Er du ikke ferdig med å skrive deg innover, Ingveig?
Jo, mye har jeg lært og funnet, men mine indre skatter er utømmelige.  Så her er det bare å hente fram.
Det er en livslang prosess som synliggjør at mitt liv, ditt liv er så mye større en det vi evner å fatte.
Derfor går jeg uavkortet på skattejakt.

Det er et daglig arbeid.  Men, noen ganger jakter jeg på første klasse, med egen luksuspakke.  Nå er jeg der og kan hente meg inn igjen til tilstedeværelsens utholdelige letthet.

3 Comments

  • Skattejakt og kanskje «sentimental journey»? Å, jeg ønsker deg en god tur og mange oppdagelser underveis!

    Svar
  • Tusen takk, Svetlana. Kanskje vi skal dra sammen på skattejakt og sentimental journey en gang :)

    Svar
  • Kanskje! ja, en gang!:)

    Svar

Write a comment