Livet

Tusen takk, Gitte!

Feluccas_ROW1823310571

Fotokilde: bing.no

 

Søndag kveld.
Sola har sunket i havet.
Jeg har kastet loss etter å ha takket mine nyetablerte ”sjælesøstre” for et givende næringsinntak sammen.

Igjen er jeg alene på ferden, men farvannet er smult og så rolig at det gis tid for noen refleksjoner:

Vi har lært at SELVFØLELSEN er fundamentet for utfallet av vår livsseilas.
Jo bedre selvfølelse vi har, dess mer er vi i stand til å ta imot oppløftende og byggende tilbakemeldinger, – og dess mer positiv energi kan vi avgi til omverdenen.

Motstanden mot å sette seg selv i sentrum, er sterkt innarbeidet i vår kultur og har fått en dominant plass i vårt syn på oss selv.  –  Jeg vil snu det positivt rundt og sitere David Kvæbek: ”Det er ikke egoistisk å sette seg selv i sentrum av sitt eget liv.  Fra sentrum ser du alt uten sentrum.”

Etter en helg med kvalitetspåfyll av ypperste klasse, genialt levert av Gitte, drar jeg videre med utfordringen å ta til meg av provianten på rett måte, riktig fordelt.
Viselig tenkt, fulgte det selvsagt med en bruksanvisning over hvordan ta til seg av næringen.  Manualer er ikke mitt favorittlesestoff, men denne var oversiktlig og lett forståelig.  To grunnpilarer skal være mine nøkler, og dem skal jeg følge – skritt for skritt.

Båten duver på vannet.
Seilet er satt.
Jeg tar et godt tak i roret og trekker pusten – dypt, dypt.
Hvor heldig er ikke jeg som har fått med meg den beste provianten for å takle neste havetappe.

Tusen takk, Gitte!

Write a comment