Drømmer, Gleder

Ekte glede som grunnmur

Drømmekraft

 

Arbeidsdagen er slutt.
Bussen svinger ut fra sentrum med retning mitt hjem.
Her skal jeg sitte en halv times tid, avhengig av trafikken.

Traséen er kjent og det er lett å passere nærmest i «blinde» uten tanke for at det kanskje kunne være noe nyttig å legge merke til. Idag er idag og ikke den samme som igår.  Kanskje tid for skjerpings og se etter hva nytt som eventuelt kunne dukke opp.  Men jeg velger en annen variant.

Kloke læremestre har lært meg at en av de daglige nødvendigheter til egenutvikling er å lese inspirasjonslitteratur minst tretti minutter.  Og jeg nytter halvtimen på bussen til å gjøre denne delen av dagens lekse.

Opp av veska henter jeg fram min leksebok, – Drømmekraft.
Jeg er så glad i denne boka og leser den igjen og igjen.

Den er en arbeidsbok, en vakker bruksanvisning på hvordan skille mellom hverdagsdrømmen og den virkelige, ekte drømmen som bor inne i oss.  Ellen har skrevet den til oss med et brennende ønske om at vi skal finne denne kilden inne i oss og virkeliggjøre den.  Hun skriver av ektekjøpt erfaring og bruksanvisningen er derfor særdeles troverdig.

Her kan vi øse av visdom og klokskap.  Boka er full av gode og praktiske råd.

Om betydningen av å sette seg mål, skriver hun blant annet:  Vi jobber frem mot et mål vi har satt oss, og når vi passerer målstreken, kan vi gjerne feire oss selv. Men, fortsetter hun, – etter hvert vil vi se at målet i seg selv er uinteressant.  Målet er der for å få prosessen i gang og for å gi den retning.

Tenk litt på dette utsagnet.

For meg er denne sannheten en motiverende faktor som virkelig driver meg framover.  Det er simpelthen fantastisk. Selve målet er i seg selv kun en slags stillstand.  Hvor festlig er vel det?
”Jeg er kommet i mål! –  ok, og det var det!  Hva nå?  Nye mål!  Javel.  En ny stillstand, altså!
Hva med alt imellom?”

Jeg gjentar – kanskje til det kjedsommelige – at det er øyeblikkene som teller.  HER og NÅ er alt vi har.  Derfor er det viktig å leve mellom målene også.  Og siden det er langt flere av disse øyeblikkene enn selve målpasseringene, gjør det godt å bli seg bevisst at målet faktisk setter oss i en skapelsesprosess av høy verdi og med meningsfylt innhold.

Jeg tror prosessen er selve livsessensen, mens drømmen er målet, selve drivkraften.  Gir dette mening til livet, skaper vi en prosess der gleden tar brodden av utfordringene.   Når vi har funnet vår ekte, indre drøm og virkeliggjør den, da blir livet summen av alle øyeblikkene med den ekte gleden som grunnmur.

Write a comment