Riga - Lindorff
Livet

Alt til sin tid

La pennen flyte. …
Det var planen.
Men, – ble det slik?

Ikke alltid blir det slik man planlegger.
Stundom må vi gjøre om og ta andre hensyn.
Slik også denne gangen.  –  Og det var nok riktig.

Planen måtte gjøres om for en god sak, nemlig samvær med mennesker jeg setter pris på og som jeg vil dele øyeblikkene med.  Og det ble min prioritering framfor skribleriene.

Jeg har vært på reise.
Et avbrekk på siste side av kapittelet.  Et kapittel det har tatt mer enn seksten år å skrive.  Et særdeles innholdsrikt kapittel.  Jeg snakker om min arbeidsplass som jeg nå er i ferd med å avslutte.  Jeg har kun en bitteliten eske igjen å fylle før jeg kan lukke den igjen og avlevere til min arvtaker.

I eskene jeg etterlater meg, ligger en enestående reise, møte med fantastiske mennesker, som hver på sitt vis har bidratt til å gi meg faglig, personlig og sosial vekst.

Å stå med hodet i pakking, setter i sving mange følelser, tanker og minner.  Det krever sin energi og fokuset blir liksom der oppe i alle eskene.  Konsekvensen har vært fravær av drivkraft til å sette pennen i flyt.   Det tok jeg til etterretning og jeg tillot meg å slappe av i erkjennelsen av at akkurat nå var det sluttføringen av kapitelet som skulle ha min oppmerksomhet.

Jeg tror at det har mye for seg å gi tilstedeværelse i gjennomføring av hvert enkelt oppdrag og oppgave.  Stå i det når det gjelder og ta imot det som kommer steg for steg.
– Og nå er jeg igjen klar for neste steg.

Det er en god leveregel å kunne hvile i, nemlig at vi med god samvittighet kan si:  Alt til sin tid.

Write a comment