DSC_7527
Drømmer, Muligheter

”Draumen rekkjer dit fot ikkje rekk.”

Foto:  Maria Kernan

 

Du er ei uro i mitt sinn
eg aldri kan bli kvitt.
Hvis du vil gi meg dagen din
så får du livet mitt.
For alt me har e her og nå
og tiå renne som ein strøm.
Eg ser dagar komme og dagar gå
mens eg vente i en våken drøm.

Tekst:  Bjørn Kallevig

Stundom treffer strofer blink på en slik måte at det snakker særskilt til meg.
Slik også med dette verset.

Fortolkningene i dette diktet kan være like mange som det er lesere.  Heldigvis er friheten med poetiske ord at mottaker selv kan ta til seg det man vil.  For meg er det drømmen min som omtales som DU.

Skal jeg slippe drømmene fri, må jeg vite hva drømmen(e) er.  Konkretisere dem, rett og slett.
En utfordring?  Til tider, JA.

Jeg må innrømme at jeg har brukt mye tid på å kunne definere objektet.
Jeg har hatt en fornemmelse av noe, drivkraften i meg til å velge retning, men selve målet og verktøyet til å nå målet, det har utfordret meg.

Nå har jeg bilder av noe jeg skal gå mot.  Fortsatt er jeg nysgjerrig og undrende til hvilke verktøy jeg skal få tildelt og hvilke hjelpere jeg skal møte på veien.  Men, jeg har fått en Startpakke.  I den pakket jeg ut hva som er mine personlige verdier.  Og disse verdiene er selve essensen i meg.  Det er disse verdiene som må etterleves.  Hvis ikke, har jeg ikke ro med meg selv, jeg er ikke i balanse.
Fra seminaret Slipp drømmene fri, kunne jeg ta med meg vissheten om at når jeg kjenner denne essensen, har jeg det som skal til for å velge riktig retning.  Det eneste jeg trenger i tillegg, er MOT.  Være modig nok til å trosse frykten, gå igjennom og fortsette å gå.

Motet lå også i Startpakken.  Gjennom kjærlige og vennlige hjelpere har jeg fått støtte til å velge og beslutte.  Kurs og bøker har også gitt innsikt og forståelse for hvordan jeg skal angripe vandringen.
Et fantastisk verktøy har jeg funnet i Silvametoden, (les om den HER) og jeg vil sitere noen velvalgte råd jeg har fått her.  Les bare hvilken kraft vi besitter om vi tar valget:

«I det øyeblikket du bestemmer deg, settes hjulene i gang.  Som hjelp vil ulike ting skje som ellers ikke ville ha skjedd.  En strøm av begivenheter finner sted som en følge av bestemmelsene som er tatt.  Ulike uforutsette hendelser, møter og støtte, som ingen kunne drømme om, dukker opp.  Dristighet betyr også genialitet, kraft og magi.»

Jeg kan jo ikke la en slik mulighet gå uprøvet hen!
Uroen min driver meg og jeg vil gi den livet mitt.
Hver dag åpner jeg alle sanser, tar imot, tar i bruk og vandrer videre.
Tror du jeg er nysgjerrig?

Dette er storslått og jeg siterer Olav H. Hauges kloke ord:  ”Draumen rekkjer dit fot ikkje rekk.”

Write a comment