FB_IMG_1454961985042
Muligheter

Kjære venner: Det virker!

Fotokilde:  Colour Sisterhood

Husker du Pollyanna? – Den foreldreløse piken som bringer solskinn inn i livet til alle hun møter og som lærte de voksne å leke ”være-glad-leken”.

Historien om Pollyanna var en av mine favorittbøker da jeg var liten.
Jeg kunne ikke høre nok om henne og være-glad-leken hennes.  Og da boka ble filmatisert av selveste Walt Disney og kom på kino i 1960, var jeg en ivrig kinogjenger.  Husker fortsatt levende at jeg satt i kinosalen og levde meg inn i Pollyannas (spilt av Haley Mills) gledes-spredning.  Andres glede ble også hennes lykke.

Naivt, overspilt og urealistisk, ville mange si.
Uansett, – bokens filosofi og budskap har absolutt en sannhetsgehalt.  Det mener i alle fall jeg.

I de senere årene har vi blitt mer og mer oppmerksomme på tankens kraft – en virkelighet vi lett finner logikk i og som kvantefysikken stadig hyppigere bekrefter gjennom nyere forskningsresultater.

Under Colour Sisterhood i London kunne vi glede oss over å høre sannheter om hjernens ubegrensede muligheter, inspirerende fortalt av dr. Leaf fra Sør Afrika.  Hun har forsket på hjernens uovertrufne genialitet i mer enn 25 år.

”Du kontrollerer hjernen – hjernen kontrollerer ikke deg” var hennes befriende, men også ansvarsfulle budskap.
Alt jeg tenker blir til sannheter som manifesterer seg, positivt eller negativt, avhengig av hvilke tanker jeg tillater meg å la feste seg i min hjerne.  Positive tanker gir vekst til friske trær, mens negative blir syke trær som forgifter hjernen.

Derfor, – vær bevisst på hvilke tanker jeg har.
Slipp de positive inn, skyv de negative bort.

Jeg har nok gitt grobunn for noen syke trær i hjerneskogen min.  Men, den gode nyheten er at det jeg har viklet inn, kan jeg også vikle ut igjen.  Det fortalte dr. Leaf med stor tyngde.
Nå følger jeg et program hun har laget som heter ”Detox you brain”.  I løpet av 21 dager skal syke trær fjernes om jeg gjør oppgaven min hver dag.

Joda!  Pollyanna var så absolutt ”forut for sin tid” da hun lærte oss ”være-glad-leken”.
Kjære venner: Det virker!

2 Comments

Write a comment