A Snødekte vidder
Gleder, Livet

Jubileum

SK4488 har tatt av fra Sola i rute.  Ombord sitter vi, min kjære og jeg.  Luften under og over vingene løfter oss høyere og høyere.  Vi er på vei til Trondheim for å feire bror og svogers 60årsdag.
Vi gleder oss!

 

Utsikten fra vinduet er storslått.  Den snødekte fjellheimen  –  Fjell-Noreg  –  strekker seg ut så langt øyet kan fange opp.  Hvite vidder bader i solskinnet.  Hvite vidder som fortsatt gir rom for skiturer om man bare drar høyt nok opp.
Etterhvert som vi nærmer oss målet, skyer det til.  Vi humper litt opp og ned, det er som om vi befinner oss på et grått vaskebrett som bærer bud om at april kan være lunefull.
Men, hva gjør vel det når dagen fylles med gode opplevelser.

Gjensyn med tidligere kollegaer.
Det er som om tiden har stått stille de tre årene som har gått siden jeg valgte en annen vei og tok farvel med dem som arbeidspartnere.  Men gjensynet gjør godt  Tiden som har gått, er som visket bort.  Vi var alle de samme gode som sist.
Takk kjære kollegaer for hjertevarm mottakelse!

A Hvile

Tilbake på hotellet.  –  Det er tid for å sette seg ned litt og la tankene hvile og forberede seg til samværet med familien.

Steinmeyerorgel

Jubileumsfeiringen starter med orgelmeditasjon i vakre Nidarosdomen.
En hellig stund.
Gudslyset som flommer inn gjennom rosevinduet på vestveggen, blander seg perfekt med tonene fra orgelpipene.  Samspillet er så vart og skjørt, men samtidig så mektig.  Det bruser inne i meg. Jeg kjenner fred og andakt.
Her kunne jeg sitte lenge.

 

A By bru

Tid for å bryte opp og vandre til neste post på programmet.  Kulde og lett snødrev møter oss utenfor.  Det gjør ingenting.  Deilig å gå gjennom byen og opp til gamle, ærverdige Kristiansten festning.

A Kristiansten

Øynene er sultne på gode synsinntrykk.
Lungene fylles med frisk luft.
Magen tømmes akkurat passe, her er rom nok til en smakfull lunch på Restaurant Kommandanten.

A Kommandøren

Mette er vi når vi bryter opp derifra.  Godt er det derfor med en passe gangvei tilbake til hotellet, mens jeg nyter samvær med gode venner der vi vandrer gatelangs i Trondheim.

A Gamle Trondheim

Jeg kjenner fortsatt på at jeg ble godt forsynt under lunchen.  Selv om klokken er blitt halvåtte, finner jeg ikke et snev av sult der vi begir oss til siste post på jubileumsprogrammet, som er selve høydepunktet – middag på To rom og kjøkken.  Men det er en stor dag.  Da ser vi selvsagt stort på det.  Og ja, maten smaker fortreffelig, godt krydret av det familiære samholdet som setter en ekstra spiss på det hele.

to rom og kjøkken

Vi gratulerer vår omsorgsfulle jubilant med latter og tårer.
En vellykket dag og en strålende kveld tar også slutt.
Tid for oppbrudd, tid for farvel, takk for samværet og gode klemmer med ønske om god tur hjem.

Søndag morgen.  Sollyset vekker oss.  Tid for hjemreise.
Festen er over for denne gang.  – Jeg har plukket flere gaver til min samling #EttTusenGaver

A Norsk fjord

Enda en gang løftes vi, båret på sølv-vinger.  Landet vårt ligger igjen under oss.  Så vakkert det er!
Vi flyr mot sør og hjem.

A velkommen til Stavanger

«Velkommen til Stavanger …………  Kapteinen og hans besetning takker forat dere fløy med SAS.  Vi håper dere har hatt en fin tur med oss og snart vil komme tilbake til SAS og Staralliance.»

Jo, takk!  Vi kommer om en uke!

Write a comment