Bergen 1
Gleder, Livet, Takknemlighet

Betraktninger i et venterom

Bergen 5

Sitter på Hurtigruteterminalen.
Strålende solskinn.
Blankt hav.
Nydelig temperatur.
Litt fønvind.

Jeg sitter inne og venter.  Som på et venteværelse.
Stoler langs veggen.
Harde stoler.
Nesten som å vente på en time hos legen.  –  Men, nei, idag skal jeg ikke til legen.  Idag skal jeg krysse fjorden, være fem og en halv time ombord i M/S Stavangerfjord.  En ny og flott båt.

Bergen 1

Jeg har vært i Bergen for å treffe venner, tidligere kollegaer fra tiden i Lindorff.

Bergen 3

For et møte det har vært!
Gammelt vennskap ruster ikke.

Bergen 2

Flere timer sammen.
Mimrer minner.
Gode minner, særskilte minner, glade minner, – og noen triste minner.
Husker du da ……. ?
Husker du henne ……..?

Ja, det var fine år i samfunnsnyttig tjeneste.  Slik velger i alle fall vi å se det.  –  Og alt var så mye bedre før ….,  eller var det det?
«Det er flott nå også.  Enda mer livserfaring har vi fått oss.»  –  Jeg konkluderer med det, her jeg sitter på harde stoler i ganger med masse ekko:  Samtalen i gruppen som har stilt seg opp lengst inne i gangen, rekker alles ører der ordene gir gjenklang rundt hjørner og andre hindringer på veien.  Vi kan ikke unngå å høre all Norgesreklamen nordmannen simpelthen synes å overøse de reisende kineserne med.  Jeg tar meg i å spørre:  «er de interessert i all denne informasjonen?»  Jeg som sitter metervis unna, blir i alle fall svett i øra.  Men jeg blir raskt enig med meg selv om at jeg ikke må spandere for mye energi på støyen, selv om jeg stundom undres over om enkelte noensinne har lært å bruke innestemmen.
Så, -brått blir det stille.

Damen i elegant uniform, som nettopp passerte, har ordnet med det.
Den høyrøstede norgesreklamen erstattes med teknolyden «bip», «bip», «bip» ……..  «bib».
Et bip for hver passasjer som viser boardingkortet sitt.  –  Det kommer et «bip» fra mitt også.  Og så kan vi vandre videre på den teppebelagte broen som fører oss inn i herligheten, inn i eventyret Stavangerfjord.  Skipet som skal ta meg hele veien fra Bergen og tilbake til Stavanger.

Bergen 4

Jeg har funnet meg orkesterplass.
Presis klokken 1330 legger vi fra kai.

Bergen 6

Nå skal jeg betrakte landet vårt fra sjøveien.  Tenker det blir vakkert hele veien hjem til Stavanger.

TAKK kjære venner for en kjærlig og trivelig kveld sammen med dere!
TAKK Bergen forat du ga oss en slik fantastisk ramme om samværet!  Bedre kunne det ikke bli.
Og jeg, jeg har blitt en verdifull opplevelse rikere.

Write a comment