Familien1
Drømmer, Gleder, Livet, Takknemlighet

Forventninger

Har du enkelte dager du ser mer frem til, har større forventninger til enn andre?
Tror ikke jeg er unik i så henseende.
Vi har vel alle noe vi gleder oss litt ekstra til.

Forrige fredag var en dag full av forventninger for meg.  Jeg gledet meg lang tid i forveien, nesten med barnlige følelser.
Forventninger er en god ting, selv om man kan stå i fare for at de ikke innfris.  Men, den sjansen må man ta.

Mine foreldre har sørget for at jeg er tildelt en noe større søskenflokk enn gjennomsnittet, i alle fall i vår generasjon.  Å være en i en søskenflokk på åtte var ikke alltid like festlig som barn.  Men nå, som voksen, elsker jeg det og ser på det som en stor rikdom.

Naturlig nok er ikke alle samlet på ett sted geografisk, selv om halvparten av oss befinner oss i samme region.  Likevel er avstandene slik at vi så absolutt ikke ser hverandre daglig.  Hverdagene krever også sitt med arbeidsoppgaver og annet ansvar som sluker timene, dagene og ukene for oss.  Men trenger det å være slik?

Ekstra trivelig var det derfor at vår alltid så handlingsdyktige svigerinne og min nestyngste bror satte foten ned og tok initiativ til en søskenkveld hjemme hos dem.  Jeg var ikke sen om å takke ja til innbydelsen.  Så velkomment var dette initiativet at eldstebror og kona kom hele veien fra Oslo for én kveld.  Gledelig det.

Så var stunden kommet som jeg hadde gledet meg til.
Ti mennesker rundt et langbord, nydelig pyntet til selskap.  Peoner på bordet, høye glass og grillmat på menyen.  Nam, nam.  Det smakte fortreffelig.  Det hele var perfekt fra ende til annen.  Vi storkoste oss sammen, søsken, svogre og svigerinner, med en vakker sommerkveld som ramme.
Forventningene ble innfridd til fulle!

En enkel hverdagshistorie, vil du vel kanskje si.  Hva vil jeg med å fortelle dette?
Jeg ønsker ganske enkelt å sette ord på verdien vi har i våre familier.  Kanskje har vi lett for å ta den for gitt, og slik mister vi av syne hvilken gave den er.

Familie

La derfor ikke stolene stå tomme hjemme.  Kanskje bør vi bli flinkere til å ta vare på de gode stundene med fellesskap.  Det kan gjøres enkelt, stikke innom å si hei.  Sitte ned og ta en drøs over en enkel kopp kaffe.  La gå om det ikke er perfekt rent når du stikker innom.  Vi trenger ikke møtes bare til fest, selv om det også er en stor ting.  Men det handler først og fremst om å gi hverandre litt tid sånn innimellom.  Jeg tviler på at vi blir trette av hverandre.

Familien2

Som søsken er vi unike individer, men vi har røttene godt plantet i familiegrunnen.  Dette er bånd som binder oss sammen på en enestående måte.  La oss huske på det og takke for den gaven det er.  La oss ta vare på dette.  La oss være sammen.

Familien3

Takk Anne Berit og Odd Frode for deres initiativ.
Takk for en uforglemmelig sommeraften hos dere der båndene våre ble enda fastere knyttet sammen.

 

2 Comments

  • What an inspirational page Ingveig. YOu are looking amazing. thank you for helping me begin my day in such an inspiring way

    Svar
    • Thank you my wonderful friend, Merle. You make my day too. Blessings all the way to Cape Town.

      Svar

Write a comment