Besøk 6
Gleder, Livet, Takknemlighet

Mormor-lykke

Festen er over.  Tid for oppbrudd.
Alle gode stunder har en ende.  Også denne.  –  Eller, er det slik?
Mormor og morfar får hovedpersonen med seg hjem idag.  Som om ikke bursdagsfesten er nok?  Vi skal få glede oss sammen med lille, store solstråle mandag og tirsdag.  Et velsigna besøk.

En treåring har mye energi.  Han overgår mormor og morfars tilsammen.  Men, vi klarer å henge med.  I alle fall hvis vi forsøker å ta noe av styringen.

Mandag våkner vi til øsende, pøsende regn.  Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær.
Vi kunne kledd oss, men vi velger heller å være litt kulturelle.
En tur til Stavanger Museum sier lillegutt ikke neitakk til.  Og når det viser seg at det er en egen avdeling «Barnemuseet», da må det være mulighet for et vellykket besøk.  Ganske riktig.  Vi koser oss.  Her er rom for nysgjerrighet, kreativitet og smittende latter.  Mormor, morfar og lillegutt ler om kapp.  –  Dette var et godt valg!

Besøk 9

Besøk 8

Besøk 7

Tirsdag skinner solen igjen.  Vi må ut og gå!  Det finnes mange alternativer.  Valget faller på en bytur.  Og gutten er tydeligvis på hjemmebane.  Det er stille i baksetet hele veien inn.  Vår lille venn er tydeligvis en observatør.  Vi merker oss at han ser seg interessert rundt på alt vi passerer forbi.  Stundom kommer en og annen kommentar til noe han legger merke til.  Men, altså, det er ganske stille i bilen og vi lar ham være i fred med sine observasjoner.  Plutselig brytes stillheten:  «Vi er i byen jo!»  Javisst er vi i byen, lille venn.  Det har du helt rett i.

Besøk 3

Bilen er parkert.  Vår skjønne lille venn søker hånden til både morfar og mormor.  Ei hand å halde i.  Det er tydeligvis trygt å ha noe håndsfast å holde i, selv om han kjenner stedet.

Besøk 4

Det er ingen turistskip ved havnen idag.  Hva gjør vel det når her er både gravemaskin og traktor.  For ikke å snakke om, en brannbil!  En GUL brannbil!  Stas.

Besøk 2

En dykker skal hoppe ut i havnebassenget, og veslegutten følger nøye med og undrer seg over om ikke mannen som forsvant i dypet, snart kommer opp igjen.  Det tar sin tid, men de store luftboblene som stiger til overflaten, fanger oppmerksomheten til en nysgjerrig observatør.  Så, la gå med at han blir der nede.  –  Vi tar oss en tur på kafé imens.  Is og sommer hører sammen, og valget faller ikke vanskelig å ta.

Besøk 5

Det blir mange inntrykk for en liten herremann på bytur.
Ikke rart at øyelokkene blir tunge på hjemveien.  Øynene siger igjen som i takt med den jevne motorduren.  Godt å sove litt!  Selv om skuffelsen blir stor når han våkner opp i sengen hjemme og skjønner at han kan ha gått glipp av å handle på butikken, slik vi hadde planlagt.  Men, det lar seg reparere.

Besøk 1

Små barn og store gleder.  Noe så hverdagslig som et butikkbesøk gjør også dagen for en liten krabat.

Tirsdag ettermiddag, og mamma kommer for å hente hjem godgutten sin.  Besøket er over for denne gang.  Alt til sin tid!
Takk for besøket og solstrålene du fylte dagene våre med, kjære vesle, store mormor-lykke!

 

2 Comments

  • Så hyggelig beskrivelse av dagene deres sammen :-) Tror nok han koste seg veldig

    Svar
    • Vi koste oss alle sammen. Takk for lånet. Gjentar gjerne besøk.

      Svar

Write a comment