DSC_6273_logo

Foto:  www.reindalsfoto.no

Jeg er en godt voksen kvinne, gift med samme mann siden 1976.  To voksne, skjønne og vakre døtre er jeg også velsigna med.  Vi må vel det vi kan kalle en standard norsk gjennomsnittsfamilie. Måtte jeg aldri glemme å være takknemlig for denne gaven.

For noen år siden avsluttet jeg min lønnede jobbkarriere til fordel for frihet til å bruke min tid på oppgaver jeg hadde en drøm om å gjøre.  Årene i arbeidslivet har vært rike, interessante og meningsfylte.  En stor gave!  Men i 2013 var det tid for å skifte retning.

Jeg er en såkalt Third Culture Kid.  Ble født av norske foreldre på midten av 1900-tallet og vokste opp i en søskenflokk på åtte,  på verdens fjerde største øy .  Dersom du ikke vet hvilken øy jeg snakker om, er det solskinnsøya Madagaskar.  Et flott land å vokse opp i.  Uten ønske om  å være arrogant, tillater jeg meg å tro at min oppvekst i en annen kultur har gitt meg evne til å se med et litt nyansert syn på verden.  Selv om alle mennesker er likeverdige, har vi kulturelle forskjelligheter.  Et spennende mangfold på denne kloden vi lever.

Selvsagt har det også hatt sine utfordringer å være barn av «tre kulturer», men jeg har valgt å se fordelene med det framfor å søke å finne ulempene.  Har kanskje fått i vuggegave evnen til å glede meg over livets mangfold og livets muligheter.  Mine foreldre fortalte meg at jeg lo masse som barn.  Forresten husker jeg det også, at jeg hadde lett for å le.  Latteren satt løst og  kunne stundom være ustoppelig.

«En god latter forlenger livet», sier et ordtak.  Som voksen har jeg lest at det er vitenskapelig bevist at latter utskiller stoffer i kroppen som er positive for helsen.  Så derfor, kjære lesere, har kanskje min barndoms latter vært til velsignelse for mitt liv.  –  Latterens gave må jeg ta vare på, men jeg deler den gjerne med dere alle.

Varm hilsen fra Ingveig Kjersti

5 Comments

 • Hei Ingveig, dette var kjekk lesning!! Jeg vil le mye mer enn før i 2011<3

  Juleklem fra Rita :)

  Svar
 • kjekt å lese. god livsfilosofi du har. Må ha vore ein spennande barndom og ja du har nok lært om mangt der. Flott dame er du iallfall. Kjekt å bli kjent m deg

  Svar
  • Takk for en nydelig hilsen, Anne Therese. Og det er gjensidig: kjekt å ha blitt kjent med deg også, selv om det er sjelden vi sees. Alle gode ønsker for deg.

   Svar
 • Dette var dagen jeg endelig satte meg ned og begynte å gå » bakover» i tidligere maler. Og da måtte jeg endelig innom bloggen din, og det var sannelig ikke dumt. Satser på at jeg klarer å følge den opp mer fremover. Lykke til 😉

  Svar
  • Så hyggelig, Trine. Velkommen til min verden! :)

   Svar

Write a comment